Dobar posao na najsunčanijem otoku: Skladgradnja rekonstruira lukobran u Jelsi

Posao je vrijedan preko tri milijuna kuna, a ako sve protekne u najboljem redu, radovi bi mogli biti okončani do početka iduće godine

Zahtjevni podvodni radovi na rekonstrukciji i proširenju lukobrana u Jelsi na otoku Hvaru upravo su u tijeku, a posao je to koji je na natječaju dobila tvrtka Skladgradnja. Vrijednost radova je nešto veća od tri milijuna kuna.

– Prije negdje dvije godine urušila se obala u Jelsi, pa je iz tog razloga bila potrebna sanacija. Raspisan je natječaj, a posao je dobila Skladgradnja. Najprije se pristupilo poboljšanju temeljnog tla sa stupnjacima, a paralelno s tim smo proizvodili betonske elemente L oblika koji će se polagati u more. Prije 20-ak dana smo počeli s iskopima i polaganjem elemenata – kazao nam je inženjer Ante Karin iz tvrtke Skladgradnja.

Kako nam je kazao Karin, radit će se do 10. lipnja, a zatim će radovi, zbog turističke sezone, stati do 1. listopada. Do 10. lipnja bit će odrađena jedna trećina posla.

– Riječ je o zaista zahtjevnom poslu jer se sve radi pod morem, a dosta su angažirani i ronioci. Radovi će, kada opet krenu u listopadu, potrajati još barem tri mjeseca – pojasnio nam je Ante Karin.

www.dalmacijanews.hr