Društvo Skladgradnja-Grup d.o.o. nema niti jedan direktan ugovor s HAC-om

Skladgradnja, Slaven Žužul

Na pažnju: Glavni urednik gdin. Goran Ogurlić, Večernji list d.d., Slavonska avenija 4, 10000 Zagreb

Poštovani,

obraćam Vam se kao punomoćnik mojih stranaka gospodina Slavena Žužula i gospodina Joze Žužula iz Splita glede članka objavljenog u Večernjem listu d.d. od 09. studenog 2010. godine pod naslovom „Protiv Sanadera otvorene su tri velike istrage” pa dalje u podnaslovu:

1)  Višemiljunski poslovi koje je HAC sklapao sa Skladgradnjom Imoćana Slavena i Joze Žužula

2)  Izvlačenje novca iz državnih tvrtki preko Fimi Medije marketinške agencije pritvorene Nevenke Jurak

3) Fiktivno zapošljavanje Rade Buljubašića povratnika iz Australije koji je bio važan za HDZ i Ivu Sanadera, u Hep-u

koji članak je potpisan od novinarke Senke Knežević, a obzirom da je riječ o netočno objavljenim informacijama u tekstu kojima su povrijeđeni njihova prava i interesi. Slijedom navedenog, a temeljem odredbi Zakona o medijima (Narodne novine br. 59/04) zahtijeva se da se u prvom sljedećem broju Večernjeg lista d.d. , bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je objavljena informacija na koju se ispravak odnosi objavi sljedeće:

Točno je da predstavnici državnih institucija povremeno dolaze u urede društva Skladgradnja-Grup d.o.o. radi prikupljanja dokumentacije i provođenja određenih radnji, međutim za sada nisu utvrđene nikakve nezakonitosti i nepravilnosti u radu društva.

Društvo Skladgradnja-Grup d.o.o. nema niti jedan direktan ugovor s HAC-om, pa samim time nikad nije ni bila glavni izvođač radova već podizvođač, osim ugovora za bojanje tunela Sveti Rok i Mala Kapela koji ugovor je potpisan nakon provedenog međunarodnog natječaja na kojem nitko drugi nije ni konkurirao odnosno nije se javio na natječaj o čemu je hrvatska javnost već informirana, dok su glavni izvođači radovi i ugovorne stranke s HAC-om bile najveće hrvatske i inozemne građevinske tvrtke.

Osobito želim naglasiti da moji klijenti nemaju nikakve veze s aferom „Brodosplit” iz 2006. godine, istražni organi ih nikada nisu kontaktirali niti ispitivali vezano za taj predmet niti se nalaze među optuženima u tom predmetu.

Ovakve netočne i neistinito objavljene informacije smatram grubim napadom na čast i ugled gospodina Slavena Žužula i gospodina Joze Žužula. Upravo radi takvih neistinitih informacija i medijiskog linča koji se sustavno provodi nad mojim strankama, a radi čega je mojim strankama nanesena golema šteta, bit ću primoran pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi naknade štete te kaznenih djela klevete i uvrede.

U Splitu, 09. studenog 2010. godine

Slaven Žužul
Jozo Žužul

 

ODVJETNIČKO DRUŠTVO PRIMORAC I PARTNERI j.t.d. 

Trg Hrvatske bratske zajednice 2b, Split

Tel, fax +385 21 480 646, + 385 21480 647

Pisarnica Zagreb, Kennedyev trg 6

Tel, fax: +385 1 233 2937

www.primorac-partners.com

e-mail: info@primorac-partners.com