Počinju radovi na”Ulazu u Ploče”- Strabag i Skladgradnja dobili posao od 64 milijuna kuna

1387540645m127

Djelatnici Poslovne udruge koju čine: Strabag AG i Skladgradnja započet će, najvjerojatnije do kraja ovoga mjeseca, radove na rekonstrukciji i izgradnji spojne ceste za luku Ploče i grad Ploče, čime se konačno ulazi u završnu fazu projekta „Ulaz u Ploče“. Spomenuta Udruga posao je dobila na međunarodnom natječaju, a projektant projekta je Institut IGH, dok će stručni nadzor obavljat TramesConsultants d.o.o. i RambollDenmark A/S. Ukupna vrijednost projekta iznosi 64.112.884,00 kuna, od čega 85 posto u iznosu od 52.275.000,00 kuna financira Europska unija, a preostali dio Hrvatske autoceste.

Projektom je planiran nastavak izgradnje trase brze četverotračne ceste na ulazu u lučki kompleks, odvojak do grada Ploče (spojna dvotračna cesta duljine oko 403 metara), koji uključuje nadvožnjak Vranjak 1 preko željezničke pruge, premještanje i zaštitu postojećih instalacija, odvodnju i vodozaštitu s propustom ispod brze ceste, TK instalacije, cestovnu rasvjetu, prometnu opremu i signalizaciju, hortikulturu, kao i trokrako sjeverno križanje koje uvažava glavne smjerove u Grad Ploče (zapadni krak T križanja), odnosno Luku Ploče (južni krak T križanja), te prilaz HEP-ovim pogonima (istočni krak T križanja), piše portal Rogotin.hr.

Sukladno Sporazumu o zajedničkoj suradnji na izgradnji spojnih cesta koji su sklopile Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste, po dovršetku ovog projekta upravljanje i održavanje predmetnih cesta bit će u nadležnosti Hrvatskih cesta

 

Izvor: www.dubrovniknet.hr