Pogledajte gdje je “nestalo” brdo!

Slaven Žužul

Slaven ŽužulNakon što je na konferenciji za novinare Slaven Žužul pobio navode iz Jutarnjeg lista iz teksta “USKOK braći Žužul: Gdje je nestalo brdo?”, u kojem se insinuira da je Skladgradnja s autoceste odnijela 470.000 metara kubičnih kamena vrijednog 50 milijuna kuna, iz poznate građevinske tvrtke dostavljene su nam fotografije iskopa, odvoza te deponiranja kamenja iskopanog na autocesti, u Luku Ploče, za potrebu izgradnje terminala.

– Materijal je završio u Luci Ploče. Ovdje su građevinski dnevnici, ovdje su geodetski snimci, o svemu postoje video zapisi i fotodokumentacija, kao i potvrde za svaki kamion koji je s materijalom ušao u Luku Ploče, te 40 tisuća otpremnica  – kazao je Slaven Žužul.

Fotografije iz Arhive Skladgradnje to i potvrđuju, što pokazuje i ova fotogalerija, kao uostalom i preko 20 kazni koje je MUP naplatio za pretovar prekrcanih kamiona  u Luku Ploče.

Indikativno je, međutim, da skoro uvijek, kad se u Saboru povede rasprava o korupciji, krenu neargumentirani (i po svemu sudeći naručeni) tekstovi protiv Skladgradnje. Ne vodeći računa da je ova tvrtka, uz činjenicu da zapošljava 600 ljudi, svojim prirezima gospodarski digla cijeli Imotski i okolicu, ali i dobar dio srednje Dalmacije. No, to je naručiteljima hajke manje bitno…

 

Izvor: dalmacijanews.com, 16.2.2011.