Slaven i Jozo Žužul: Ne poznajemo Dragu Mačeka, niti smo s njime razgovarali oko Brodosplita

Slaven i Jozo Žužul Skladgradnja

Na pažnju: Glavni urednik gdin. Krunoslav Kljaković, Slobodna Dalmacija, Hrvatske mornarice 4, 21000 Split

Poštovani,

obraćam vam se kao punomoćnik mojih stranaka gospodina Slavena Žužula i gospodina Joze Zužula iz Splita glede članka objavljenog u Slobodnoj Dalmaciji od 27. listopada 2010. godine pod naslovom „Mjesecima sam Žužulima davao novac za HDZ” na str. 14 navedenog lista, koji članak je potpisan po novinarki Katarini Marić Banje, s obzirom da je riječ o netočnim informacijama kojima su povrijeđena njihova prava i interesi. Slijedom toga, a temeljem Zakona o medijima (Narodne novine br. 59/04), zahtjeva se da se u prvom sljedećem broju Slobodne Dalmacije, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, objavi sljedeće:

Netočne su informacije da je gospodin Drago Maček ikada Žužulima davao novac, da su ikada s gospodinom Mačekom vodili razgovor oko Brodosplita, zaključenju ugovora i sl. te da su ikada odlazili u poslovnicu neke banke radi pohranjivanja novac, s obzirom da gospodin Slaven Žužul i gospodin Jozo Zužul štoviše niti ne poznaju gospodina Mačeka.

U tom smislu, moje stranke su na taj način grubo oklevetane i uvrijeđene te je povrijeđeno njihovo dostojanstvo, čast i ugled, kao i njihovih obitelji, pogotovu stoga što autor navedenog članka prije njegovog objavljivanja, nije postupio sukladno Kodeksu časti hrvatskih novinara te prethodno provjerio objavljenu informaciju razgovarajući s gospodinom Slavenom Žužulom i gospodinom Jozom Zužulom. Objavljivanjem ovog članka u kontekstu podizanja optužnice u predmetu Brodosplit u kojemu moje stranke nikada nisu bili predmet istrage, a niti se čak u tom predmetu pojavljuju kao svjedoci, dakle, s tim predmetom nemaju nikakve veze, smatram grubim napadom na čast i ugled gospodina Slavena Zužula i gospodina Joze Žužula. Upravo radi takvih neistinitih informacija, mojim strankama je nanesena velika šteta te će stoga pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi naknade štete te kaznenih djela klevete i uvrede.

 

U Splitu, 27. studenog 2010. godine

 

Slaven Žužul

Jozo Žužul

 

ODVJETNIČKO DRUŠTVO PRIMORAC I PARTNERI j.t.d.

Trg Hrvatske bratske zajednice 2b, Split

Tel, fax +385 21 480 646, + 385 21480 647

Pisarnica Zagreb, Kennedyev trg 6

Tel, fax: +385 1 233 2937

www.primorac-partners.com

e-mail: info@primorac-partners.com