Skladgradnja i OHL dali najpovoljniju ponudu za nasip u Metkoviću

skladgradnja

Tvrtka Skladgradnja je s partnerom češkom tvrtkom OHL dala je najpovoljniju ponudu na natječaju za izbor izvođača radova na obrani grada Metkovića od poplava, priopćeno je iz splitske tvrtke.

Riječ je o obrambenim nasipima, dovodnim kanalima s pratećim objektima, regulacijskoj ustavi, kabelskoj trasi i objektima na kruni nasipa. Natječaj je raspisan u ožujku, a investitor su Hrvatske vode. Skladgradnja i OHL dali su najnižu ponudu u iznosu od 32.516.386,07 kuna, a slijede je zajednica ponuditelja Neretvanski sliv, Vodoprivreda Split, Cetina d.d., Vodoprivreda Vrgorac i Brodska Posavina d.o.o. Na natječaj su se prijavili Swietelsky i Geodetika, Viadukt i Werkos, Osijek Koteks, a najskuplja ponuda bila je ponuda Ing-grada i Vodoprivrede Vinkovci u iznosu od 42.123.532,90 kune. Nakon provjere ponuda donijet će se odluka tko će dobiti posao.

Češki OHL je sestrinska tvrtka španjolskom OHL-u s kojim je Skladgradnja također dala najpovoljniju ponudu za gradnju mosta na Savi, zaključuje se u priopćenju.

 

Izvor: poslovni.hr, 2.7.2013.