Skladgradnja nikad nije bila predmet istrage u slučaju Brodosplit

Skladgradnja Slaven Žužul Jozo Žužul

Na pažnju: Glavni urednik gdin. Goran Ogurlić, Večernji list d.d., Slavonska avenija 4, 10000 Zagreb

Poštovani,

obraćam Vam se kao punomoćnik mojih stranaka gospodina Slavena Žužula i gospodina Joze Žužula iz Splita glede članka objavljenog u Večernjem listu od 28. listopada 2010. godine pod naslovom „HDZ ograničio istragu o škveru” na str. 2. i 3. navedenog lista, koji je  potpisan po novinarki Ivanki Toma, s obzirom da je riječ o netočnim informacijama kojima su povrijeđena njihova prava i interesi. Slijedom toga, a temeljem Zakona o medijima (Narodne novine br. 59/04), zahtjeva se da se u prvom sljedećem broju Večernjeg lista, bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, objavi sljedeće:

Netočne su informacije da su braća Žužul ikada vodili razgovor s gospodinom Dragom Mačekom oko poslovanja s Brodosplitom, davanja nekakvog pologa, uplate i dr., s obzirom da gospodin Slaven Žužul i gospodin Jozo Žužul štoviše niti ne poznaju gospodina Mačeka.

U tom smislu, moje stranke su na taj način grubo oklevetane i uvrijeđene te je povrijeđeno njihovo dostojanstvo, čast i ugled, kao i njihovih obitelji, pogotovu stoga što autor navedenog članka prije njegovog objavljivanja, nije postupio sukladno Kodeksu časti hrvatskih novinara te prethodno provjerio objavljenu informaciju razgovarajući s gospodinom Slavenom Žužulom i gospodinom Jozom Žužulom. Objavljivanjem ovog članka u kontekstu sudskog predmeta „Brodosplit” u kojemu moje stranke nikada nisu bili predmet istrage, a niti se čak u tom predmetu pojavljuju kao svjedoci, dakle, s tim predmetom nemaju nikakve veze, smatram grubim napadom na čast i ugled gospodina Slavena Žužula i gospodina Joze Žužula. Upravo radi takvih neistinitih informacija, mojim strankama je nanesena velika šteta te će stoga pokrenuti odgovarajuće sudske postupke radi naknade štete te kaznenih djela klevete i uvrede.

U Splitu, 28. listopada 2010. godine

Slaven Žužul

Jozo Žužul

 

ODVJETNIČKO DRUŠTVO PRIMORAC I PARTNERI j.t.d. 

Trg Hrvatske bratske zajednice 2b, Split

Tel, fax +385 21 480 646, + 385 21480 647

Pisarnica Zagreb, Kennedyev trg 6

Tel, fax: +385 1 233 2937

www.primorac-partners.com

e-mail: info@primorac-partners.com