Skladgradnja: Podizanje optužnice odlična je vijest, sve smo uredno odradili!

Slaven i Jozo Žužul

Slaven Žužul Jozo Žužul

Vijest o podizanju optužnice zbog slučaja u javnosti poznatog kao “krađa brda”, za Skladgradnju je odlična! Tvrdi to Jerko Trogrlić, glasnogovornik Skladgradnje, ističući kako nitko od čelnika te tvrtke nije obuhvaćen optužnicom koju je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo protiv Jurice Prskala i Marija Lovrinčevića iz HAC-a.

– To potvrđuje ono što govorimo od početka, da je Skladgradnja svoj posao odradila uredno, u skladu sa zakonom i propisima. Dokazali smo to dokumentacijom koju smo predočili istražnim tijelima – kaže Trogrlić napominjući kako posao izvođača radova pri gradnji odmorišta na autocesti do Ploča uopće nije dodijeljen Skladgradnji već Konstruktoru.

– Skladgradnja je bila podizvođač, za što postoje ugovori i dokazi o zakonito plaćenoj proviziji Konstruktoru koji nam je prepustio veći dio posla – ističe Trogrlić.

Što se tiče lokacije odmorišta, za koje je optužnicom utvrđeno da je na najnepristupačnijem terenu, što je povisilo troškove gradnje, Trogrlić napominje da podizvođač ni na koji način na to ne može utjecati.

– Skladgradnja s time zaista nema nikakve veze! – u ime tvrtke poručio je Trogrlić.

U veljači prošle godine kalkuliralo se da je sa spornog odmorišta nestalo 470 tisuća prostornih metara kamena vrijednog 50 milijuna kuna. Slaven Žužul, direktor Skladgradnje, sazvao je konferenciju za medije i pred novinarima izvadio dokumentaciju demantirajući da je ijedan kamen s odmorišta završio izvan Luke Ploče, kao što je i bilo predviđeno.

 

Izvor: Večernji list, 10.1.2012.