Svečano otvorena Zona Čaporice – Zapad

caporice
Komunalnu infrastrukturu izgradila je tvrtka Skladgradnja, čija je ponuda na natječaju bila najpovoljnija

Završena je izgradnja komunalne infrastrukture na novih 23 hektara Proizvodne zone Čaporice – Agropoduzetnički centar 3LJ. Danas u 13 sati, presijecanjem vrpce, svečano je otvorena ta gospodarska zona.

Komunalnu  infrastrukturu izgradila je tvrtka Skladgradnja, čija je ponuda na natječaju bila najpovoljnija. Vrijednost radova iznosila je gotovo deset milijuna kuna (veći dio novca osiguran je iz EU fondova), a vrijeme trajanja radova bilo je osam mjeseci (za to vrijeme ishodovana je i uporabna dozvola). Sve je odrađeno u skladu s propisima struke.

Na samom otvaranju bili su prisutni novi ministar obrta i poduzetništva Darko Horvat,potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, župan Splitsko- dalmatinske županije Zlatko Ževrnja, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, Branimir Jonjić iz Odjela kvalitete i tehničke pripreme tvrtke Skladgradnja, Frano Strikić iz Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, Jozo Sarač iz Razvojne agencije Splitsko-dalmatinske županije RERA, predstavnici brojnih gradova i općina s područja županije, poduzetnici,…

Danas otvoreni dio gospodarske zone blagoslovio je je don Stipe Ljubas, triljski župnik i dekan Cetinskog dekanata. Prije same ceremonije otvorenja u Čaporicama, u Trilju je održana završna konferencija o projektu Proizvodna zona Čaporice – Centar agropoduzetništva 3LJ.

U komunalno opremanje gospodarske zone uloženo je 50 milijuna kuna, a otvoreno je oko 300 radnih mjesta.

– Jako sam zadovoljan odrađenim poslom. Sve je odrađeno bez ikakvih problema, u roku i po pravilima struke – kazao nam je Slaven Žužul.

www.dalmacijanews.hr

caporice